Hogyan segítheted kamaszod fejlődését és boldogulását? - Praktikus tanácsok szülőknek

Rólad szól - kamasz coaching - szülőknek! :)

Rólad szól - kamasz coaching - szülőknek! :)

Hétfőtől - péntekig..... rohanó hétköznapok a családban

2023. november 27. - Rólad szól....

Hétfőtől - péntekig : a család mindennapjai a rohanó hétköznapok világában.....

 

 

Az élet a családban gyakran olyan, mint egy száguldó vonat, ami hétfőtől - péntekig robog előre. A reggelek rohanása, az iskolába és munkába sietés, a házimunkák, a kötelező elfoglaltságok, mind részei ennek a száguldó cirkusznak. 

A hétfő mindig új kihívásokat hoz magával, - szoktam mondani: új hét, új lehetőség. A reggeli káoszban próbálunk mindenkit időben elkészíteni az indulásra. - Táskád be van pakolva? Hol van? Tízóraidat elraktad? - ismerős mondatok ugye? Az iskolatáska mizéria, a saját dolgaink, az elfelejtett dologok miatt, mindig van valami, ami gyors reakciót követel. De ahogy az első nap eltelik, az elinduló lendülettel próbálunk tovább haladni.

A kedd már egy kicsit könnyebbnek tűnik, de még mindig sok a teendő. Az iskolai projektek, a munkahelyi megbeszélések, a nem várt akadályok, a délutáni, esti edzések mind belecsavarodnak még a napunkba, az időnkbe és olykor úgy érezzük, mintha a napnak csak pár órája lenne... _nzr1703.jpgroladszol_sotetzold.png

A szerda középpontjában a hajszával való túléléssel állunk. Az egyensúlyozás a munka, az iskola és a szabadidő között egy óriási kihívás. Az otthoni teendők mellett próbálunk egy kis időt szakítani a családi együttlétre is. Néha egy rövid sétával vagy egy gyors vacsorával megpróbálunk megállni és élvezni egymás társaságát. De ha nagyon őszinte vagyok, sokszor előfordul, hogy ilyenkor sem tudok igazán ott lenni fejemben, mert a még előttem tornyosuló feladatokat látom lelki szemeimmel. :)

A csütörtök már a hét közepe, de még mindig rohanás van. Továbbra is az iskolai feladatok és munkahelyi határidők fogságában vagyunk és próbáljuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt. A családi étkezések is gyakran a gyorsaság és hatékonyság jegyében zajlanak, de mégis fontos pillanatok, amikor összegyűlünk, hogy megosszuk a nap eseményeit. 

A péntek azért már a várakozás napja. A hét utolsó munkanapja, az iskolai heti hajtás utolsó szakasza. A fáradtság és ha van miért, akkor már az izgatottság érzése keveredik egymással. Az esti programok, a baráti találkozók vagy csak a kényelmes otthoni idő a családdal, mind részei azoknak a pillanatoknak, amikor végre lelassulhatunk. 

Mindezek a hétköznapi rohanások ugyan megkérdőjelezhetik a lelki békét, de éppen ezek az apró pillanatok, az együtt töltött rövid időszakok teszik értékessé a családi hétköznapokat. A pörgés közepette fontos megállnunk és értékelni mindazt, amit együtt megélünk, hiszen a család az, ami erőt ad a hétköznapok kihívásaihoz.

ölelés, Kriszti

roladszol_sotetzold.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://roladszol-coachingkrisztivel.blog.hu/api/trackback/id/tr8518267577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása