Hogyan segítheted kamaszod fejlődését és boldogulását? - Praktikus tanácsok szülőknek

Rólad szól - kamasz coaching - szülőknek! :)

Rólad szól - kamasz coaching - szülőknek! :)

Miért ajánlom a kamaszokkal való szerződéskötést?

2023. szeptember 26. - Rólad szól....

Miért ajánlom a kamaszokkal való szerződéskötést? - egy kamaszcoach megközelítése

 

Kedves Olvasó!

Ma arról szeretnék írni Neked, hogy miért érdemes a kamaszokkal szerződést írni és miért ajánlom ezt a gyakorlatot kamaszcoachként. A kamaszkor egy kihívásokkal teli időszak mind a fiatalok, mind pedig a szülők számára. Az a tapasztalatom, hogy a kamaszokkal való szerződéskötés egy hatékony eszköz a szülők kezében a kommunkiáció javítására és a célok elérésének támogatására. 4+1 ok amiért érdemes kipróbálni ezt a módszert: 

img_20200601_150252.jpg

1. Kommunikáció elősegítése: a kamaszkorral együtt járó változások, érzelmi hullámzások és az önállóság iránti igény miatt gyakran nehéz a szülőknek és a kamaszoknak megérteni egymást. Egy szerződés megalkotása során a feleknek nyitottan kell beszélgetniük az elvárásaikról és a vágyaikról, ami elősegíti a hatékony kommunikációt. 

2. Felelősségvállalás: a szerződéskötés lehetőséget ad a kamaszoknak arra, hogy felelősséget vállaljnak a saját döntéseikért és cselekedeteikért. Ez segít az önállóság fejlesztésében, és elősegíti a függetlenség kialakulását. 

3. Célok kitűzése és elérése: a szerződés segíthet abban, hogy mind a szülők, mind pedig a kamaszok kitűzzenek célokat és elkötelezzék magukat azok elérésében. Ez lehet például az iskolai eredmények javítása, egészséges életmód kialakítása vagy családi kötelességek betartása. 

4. Konfliktusok kezelése: a szerződés előre meghatározott szabályokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a konfliktusok kezelésében. Ha a felek eltérő véleményen vannak, a szerződéshez való visszatérés segíthet megoldást találni. 

+1. Bizalom és kötődés erősítése: amikor a szülők és a kamaszok közösen dolgoznak egy szerződésen, ez erősítheti a köztük lévő bizalmat és kötődést. A kamaszoknak érezni kell, hogy a szüleik támogatják őket és együttműködnek velük. 

Fontos megjegyeznem, hogy a szerződéskötésnek rugalmasnak kell lennie, és alkalmazkodnia kell a kamasz egyéni szükségleteihez és fejlődéséhez. Emellett a szerződés készítése során mindkét félnek reális célokat kell kitűznie. 

A kamaszokkal való szerződéskötés egy eszköz a kapcsolatok erősítésére és a fejlődés támogatására. Mint kamaszcoach,- az én szememmel nézve - ez segíthet a fiataloknak az életüket irányítani és a szüleiknek a gyermekükkel való kapcsolatuk elmélyítésében. 

Bátorítok minden kamaszt és szülőt, hogy próbálják ki ezt a módszert, és tapasztalják meg, hogyan lehet hatékonyan támogatni a kamaszkor kihívásainak leküzdését. 

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a blogbejegyzést, és remélem, hogy tudtalak inspirálni a kamaszoddal való szerződéskötésre. Ha kérdésed lenne, keress bizalommal!

A repertoáromban megtalálható :

- A család küldetésének nyilatkozata  - Internethasználat szerződés - Okostelefonhasználat szerződés - Szülő és gyermek között kötött házifeladat-egyezmény szerződés - Tinédzserek autóhasználata szerződés - Felügyelet nélkül haverokkal lógni szerződés 

ölelés, Kriszti

@róladszól

 

A bejegyzés trackback címe:

https://roladszol-coachingkrisztivel.blog.hu/api/trackback/id/tr8818222173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása